Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете средно твърдо тесто. Намажете с олио и покрийте с кърпа, оставете на топло да втаса.
Тестото разделете на 6 еднакви части и една по малка. Четирите части разточете на 4 обли кори, подредете ги една върху друга, като ги намазвате с масло без последната.
Центъра разрежете на осем части, като оставяте по 2 см до края неразрязана част. Хванете едно листо и го промушете отдолу нагоре, следващото оставете така - и така със всички.
Тези листа, които оставихте така, разрежете по средата и промушете върха от долу нагоре. Така полученото листо преметнете назад и оставете така. Разточете една обла кора и поставете на дъното на тавата, от другата част тесто оформете хубава обла топчица.
От последната част разточете кора, намажете с масло и навийте на руло, което нарежете на малки рулца, тях подредете около централната топка. Ако ви е останало тесто, можете да направите решетка и да я поставите върху топката.
В моя случай ми остана тесто и направих 4 малки топчици, които овалях в микс от семена. Оставете питката да втаса, след което намажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.
След като я извадите, намажете с масло за повече аромат и блясък.