Начин на приготвяне
Идеята за лазаня от пелмени точно за празника на влюбените ми хрумна именно заради формата на пелмените - приличат на малки рози и си представих ястие, съставено от множество вкусни пълнени розички - букет от вкусове и аромати. Получи се много много приятна изненада.
А ето и как процедирах: Във вряща подсолена вода, в която сме добавили и 1 с.л. олио, сваряваме пелмените за около 8 - 10 минути.
Изцеждаме ги през гевгир и ги прехвърляме в предварително намазана с олио тавичка. Подравняваме ги с лъжица и включваме фурната на 200 градуса да загрее.
През това време смесваме консервата домати (обелени и настъргани) с поправките - риган, босилек, розмарин, черен пипер и сол, ако доматите не са достатъчно солени. Добавяме пресованата скилидка чесън и разтвореното в малко вода царевично нишесте заедно с пушения пипер.
Разбъркваме хубаво сместа и с лъжица покриваме пелмените с нея. Ако сместа не покрива напълно пелмените, може да се добави 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон.
Печем на средна решетка и включен вентилатор около 20 минути, докато сосът се сгъсти, след което вадим тавичката и покриваме със слайсовете топено сирене или Чедър. Връщаме във фурната за кратко, само колкото да се разтече и леко да се запече сиренето.
Поднасяме с много настроение и бутилка любимо вино!
Бон Апети!