Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко със средиземноморски вкус

Агнешко със средиземноморски вкус

Агнешко със средиземноморски вкус1 / 2
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 кг
  • зехтин
  • лук - 2 глави
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава.

Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса.

Завиваме с фолио и печем 30 мин.

След това към месото прибавяме обелените, измити и нарязани на колелца картофи, нарязаните на колелца тиквички, размитото в малко вода доматено пюре, лука - нарязан на филийки, посоляваме и заливаме с виното.

Намаляваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: