Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Гръцка туршия с чушки, моркови и корнишони

Гръцка туршия с чушки, моркови и корнишони

Гръцка туршия с чушки, моркови и корнишони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 500 г
  • моркови - 500 г
  • корнишони - 1 кг
  • лук - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • маслини - 500 г
  • За маринатата
  • оцет - 500 мл
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 150 г
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
  • аспирин - 9 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват добре. Почистват се и се нарязват като за салата. Слагат се в буркани.

Отгоре се поставят нарязани магданоз и маслини. Кипва се маринатата от оцета, олиото, захарта и солта.

В саламурата се разтварят аспирините, когато саламурата се е охладила. Бурканите се заливат със саламурата и не се стерилизира.

Вместо да се слага аспирин, бурканите могат да се стерилизирани 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: