Начин на приготвяне
Взимаме един вкусен хляб от пекарна с коричка. Хлябът, който ползвах, е с размери около 20 см диаметър и има дебела долна и горна кора.
Режем хляба по дължина и ширина до дъното, но без да режем долната кора. Образуват се квадратчета.
Режем кашкавала, сиренето и шпек салама на дълги лентички.
В разрезите слагаме от нарязаните парченца сирене, кашкавал и салам навсякъде. С размекнатия предварително маргарин с масло мажем отгоре обилно цялото хлебче с ръка.
Поръсваме хляба със сол, чубрица и риган. В тавичка с диаметър 25 см слагаме хартия за печене, така че да е и по стените ѝ.
Отгоре завиваме хубаво с фолио.
Печем пълнения хляб в зарята на 180 градуса фурна около 20 мин. Махаме фолиото и допичаме 8 мин. Хапваме топъл.
Да ви е сладко!
Пълненото хлебче Душичка е готово.
Коментари