Крехък свински дроб

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Крехък свински дроб
Снимка: Живка Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Легендата разказва, че с червено вино или студена бира е още по-крехък, затова опитайте и ни кажете"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • лук - 4 глави
  • свински дроб - 1 кг
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният свински дроб се нарязва на филийки, които предварително се накисват в прясно мляко.

Оставете да престои 1-2 часа.

Нарязва се лукът. Задушете в половината мазнина, докато стане златист. Дробът се готви задължително под капак.

Добавят се подправки, но не и сол. Солта към него да се добавя накрая, малко преди окончателно да е готов.

Пържи се съвсем за кратко, като при разрязване трябва вътрешността му да е леко розов.

След като дробът пусне малко от своя сос, добавете виното към вкусното мезе.

Крехкият свински дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: