Курабийки без месене

Курабийки без месене
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Курабийки за децата - без месене, без цапане - гарантирана сладост за всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • краве масло - 1 пакетче от 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч. непълна
  • стафиди - 2 - 3 с.л.
  • шипково брашно - 3 с.л.
  • бяло брашно - 3 - 4 с.л. пшеничено
  • ванилия - 1 бр. пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото. Включваме фурната да загрява на 180 градуса.

Наливаме разтопеното масло в купа и към него прибавяме пудра захар (1 ч.ч. непълна) и ванилия.

Разбъркваме с бъркалка и слагаме яйцата. Като смесим добре, сипваме бакпулвер, шипково брашно (3 с.л.) и стафиди.

Прибавяме и бяло пшеничено брашно (3 или 4 с.л. ) - да получим гъсто тесто.

В тавичка слагаме хартия за печене, намазваме с олио и сипваме тестото. Разстиламе с шпатула в тавата (като блат) и печем в загрята фурна до готовност, за приблизително 10 минути, докато по периферията покафенее.

Изваждаме тавата от фурната и оставяме блатът да се охлади в нея. Когато е поизстинал, внимателно направо в тавата изрязваме курабийки с предпочитани формички за сладки.

Останалите парченца от блата може да използваме за друг десерт.

Курабийките без месене са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: