Вълчи хапки с лук

Вълчи хапки с лук
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"И тогава Вълкът казал на бабата Остави тези приказки, това хапки с лук ли са или ..."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • лук - 3 глави
  • праз - 1 стрък
  • гъби - мариновани
  • чушки - 2 бр.
  • червено вино - 50 мл
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинското месо в соев сос и червено вино за около 30 минути.

Наредете го в тава, подходяща за печене, и го сложете в загрята фурна до 200 градуса.

Запечете за около 20 минути, след което добавете нарязаните лук, праз и чушки.

Добавете и маринованите гъби, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете със зехтин.

Допечете до готовност.

Поднесете с чаша червено вино.

Вълчите хапки с лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: