Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Червен боб по пуерторикански

Червен боб по пуерторикански

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Червен боб по пуерторикански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"В задочния спор кой боб е по-добър - смилянският или пуерториканският, кой ще победи според вас"

Необходими Продукти

  • червен боб - 400 г от консерва
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се наситняват, а картофите и пиперката се нарязват на кубчета.

В сгорещено олио се запържват около 5 минути лукът и чесънът, заедно с подправките, без солта, докато лукът започне да става прозрачен. Трябва да се разбърква и да не се оставя да покафенее.

Прибавя се изцеденият червен боб, картофите, доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Оставя се да заври.

Когато това стане, се прибавя кубчета бульон и сол на вкус. Намалява се и се оставя само да къкри до пълното омекване на картофите.

Накрая по желание може да се добави и магданоз. Сервира се със сварен ориз.

Червеният боб по пуерторикански е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: