Вита Баница с Булгур и Сирене

27/02/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8404923167
"Баници не делим, но рецепти даваме на всички, които искат да се научат как се прави вкусна вита баница с булгур и сирене "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо905
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сваряваме булгура според указанията на пакета - има такъв, който се кипва във вода, съотношение 1:1, и веднага се отстранява от огъня, като се оставя да набъбне под капак. Има и друг, който се вари около 10-15 минути. Прочетете на пакета вашият от кой тип е. Оставяме да се охлади и посоляваме с две шипки сол.

2. В купа разбиваме леко яйцата и при тях слагаме киселото мляко, содата, олиото и две щипки сол. Разбъркваме добре и тогава вътре натрошаваме и сиренето.

3. Разстиламе корите за баница и взимаме две по две, разстилайки равномерно от плънката и булгура, и навивайки на руло.

4. В кръгла намазнена тавичка завиваме рулата, придавайки форма на охлюв. Отгоре подреждаме тънки парченца масло и поставяме в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до зачервяване.

При изваждане от фурната завиваме с кърпа, ако желаем баничката да е мека, в противен случай оставяме да се охлади открита.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар