Испанско варено (Puchero)

Испанско варено (Puchero)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Докоснете се до магията на ежедневната испанска кухня с това ароматно испанско варено"

Необходими Продукти

  • ряпа - 1 бр.
  • алабаш - 1 бр.
  • целина - 1 корен
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • нахут - 2 шепи
  • pelota - 1 бр. испанско голямо кюфте*
  • телешко месо
  • пилешко месо
  • телешки кокал - бял
  • свински гръбнак - 1 парче
  • телешки ребра - парче
  • сланина - парче
  • сол
  • шафран - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете месото. Сложете го в тенджера под налягане. Покрийте с вода и изчакайте да заври. С лъжица оберете пяната от месото.

Обелете, измийте и сложете зеленчуците цели. Добавете подправките и нахута, който предварително сте накиснали във вода от вечерта. Разбъркайте и изчакайте да заври. Затворете тенджерата.

Яхнията трябва да ври един час. Отворете тенджерата и извадете зеленчуците в една чиния, а месото в друга.

*Испанците сервират Вареното по отделно, а бульона го хапват или с фиде, ориз или варени яйца. А ако случайно е останало по-голямо количество, на следващия ден задължително се хапва Ориз на Фурна (Arroz al Horno), който задължително трябва да се опита!

* Pelota е испанско голямо кюфте, което се прави от кайма, сол, черен пипер, кедрови ядки, канела и хляб.

Испанското варено (Puchero) е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: