Начин на приготвяне
Измийте и почистете месото. Сложете го в тенджера под налягане. Покрийте с вода и изчакайте да заври. С лъжица оберете пяната от месото.
Обелете, измийте и сложете зеленчуците цели. Добавете подправките и нахута, който предварително сте накиснали във вода от вечерта. Разбъркайте и изчакайте да заври. Затворете тенджерата.
Яхнията трябва да ври един час. Отворете тенджерата и извадете зеленчуците в една чиния, а месото в друга.
*Испанците сервират Вареното по отделно, а бульона го хапват или с фиде, ориз или варени яйца. А ако случайно е останало по-голямо количество, на следващия ден задължително се хапва Ориз на Фурна (Arroz al Horno), който задължително трябва да се опита!
* Pelota е испанско голямо кюфте, което се прави от кайма, сол, черен пипер, кедрови ядки, канела и хляб.
Испанското варено (Puchero) е много вкусно.