Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо със скариди по севилиански

Гаспачо със скариди по севилиански

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Гаспачо със скариди по севилиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ароматно лятно предложение, с което непременно ще впечатлите всички"

Необходими Продукти

  • домати - 5 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • целина - 1 стрък
  • пресен лук - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • краставици - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. малки
  • За скаридите
  • скариди - 200 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят скаридите, за да изстинат, защото супата се сервира студена.

В тенджера се нагорещява зехтинът, скаридите се почистват и се запържват за 1-2 минути, докато станат леко златисти. Накрая се посоляват и се отстраняват от огъня, като се слагат върху салфетка, за да може мазнината, която е останала по тях, да попие. Оставят се настрани, докато изстинат.

Приготвя се супата: доматите се попарват с вряла вода за около 5-10 секунди, след това се белят. Един домат се нарязва на малки кубчета (доколкото това е възможно). Целината се реже на парчета, след нея и морковът, и след това двете последни се пасират заедно с останалите четири домата, и прибавят към кубчетата домати.

Чесънът и лукът се нарязват на много ситни парченца и се прибавят към супата. Краставицата се реже на малки кубчета и също се прибавя.

Най-накрая се слагат солта и захарта (заради доматите) и всичко се обърква. Накрая за разкош се слагат и наситнените на много дребно чушки, които чудесно си кореспондира с доматите.

Към Гаспачото се прибавят и скаридите, като може да се сервира с бучка лед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Това сигурно е много вкусно, но определено не е Гаспачо.
14.11.2022 18:19