Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с гъби в тенджера под налягане

Свинско с гъби в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свинско с гъби в тенджера под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусни пържоли с губи и кромид лук поднесени в компанията на хубаво червено вино - какво повече да иска човек?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 бр. вратни пържоли
  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • червено вино - 200 мл
  • вода - 300 мл
  • олио - 40 мл
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поръсете месото със сол, черен пипер и мащерката. Оставете на хладно за около час.

Измийте и нарежете гъбите на филийки. Редувайте в тенджерата под налягане ред пържоли, върху тях шайби кромид лук и гъби, докато свършат продуктите.

След това полейте с червеното вино, водата и олиото.

Затворете капака на тенджерата и когато се вдигне, налягането засечете около 30 минути и изключете котлона.

Сервирайте пържолите горещи в компанията на хубаво червено вино.

Свинското с гъби в тенджера под налягане е готово.

Ето и как да си направите вкусен гъбен сос за пържоли или пък картофи соте за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: