Печен свински обезкостен джолан на фурна

02/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89024626904
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 884
  • Преглеждания за месеца520
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресования чесън, черния и лютия пипер, кимиона, солта и олиото.

Джоланът се измива, отцежда от водата и се намазва хубаво със сместа.

Покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставя на студено, за да се маринова няколко часа или цяла нощ.

Маринованото вече месо се поставя в тавичка, наливат се в нея виното и гъбеният бульон, покрива се тавата с алуминиево фолио и се пече около два часа във фурната на 180 градуса.

От време на време може да отвивате джоланът и да го поливате с образувалия се сос.

Ако течността изври, се долива допълнително бульон в тавата.

След това фолиото се отстранява и месото се връща във фурната, докато получи хубава препечена коричка.

Ястието се сервира горещо, като месото е нарязано на порционни парчета и залято с малко от отделилия се сос в компанията на чаша ароматно вино и свежа салата по ваш избор.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар