Задушен Заек с картофи

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
Задушен Заек с картофи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
28/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Зайченцето Бяло в глинен гювеч стояло и станало толкова крехко, че направо не е за разказване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете заешкото месо на големи порции. Лука и моркова нарежете на средно големи парчета. Сипете олио в тенджера и задушете месото, малко по-късно прибавете и лука с моркова.

Обелете картофите, измийте ги нарежете на големи парчета. Когато месото се задуши с лука, поръсете червения пипер и сипете вода, колкото да се облее месото.

Варете на умерен котлон около 30 минути, след което прибавете картофите с доматеното пюре. Когато заврат заедно, поръсете със подправките.

След като се сварят месото и картофите, по желание можете да добавите и царевица.

Сервирайте ястието топло с допълнение от кисели люти чушки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: