Задушен Заек с картофи

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1483140115165
28/02/2018
"Зайченцето Бяло в глинен гювеч стояло и станало толкова крехко, че направо не е за разказване "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 564
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете заешкото месо на големи порции. Лука и моркова нарежете на средно големи парчета. Сипете олио в тенджера и задушете месото, малко по-късно прибавете и лука с моркова.

Обелете картофите, измийте ги нарежете на големи парчета. Когато месото се задуши с лука, поръсете червения пипер и сипете вода, колкото да се облее месото.

Варете на умерен котлон около 30 минути, след което прибавете картофите с доматеното пюре. Когато заврат заедно, поръсете със подправките.

След като се сварят месото и картофите, по желание можете да добавите и царевица.

Сервирайте ястието топло с допълнение от кисели люти чушки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар