Задушен Заек с картофи

Задушен Заек с картофи
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Зайченцето Бяло в глинен гювеч стояло и станало толкова крехко, че направо не е за разказване"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • картофи - 6 бр. средно големи
  • стар лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • царевица - по желание
  • чубрица
  • джоджен
  • червен пипер
  • бял пипер - на прах
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете заешкото месо на големи порции. Лука и моркова нарежете на средно големи парчета. Сипете олио в тенджера и задушете месото, малко по-късно прибавете и лука с моркова.

Обелете картофите, измийте ги нарежете на големи парчета. Когато месото се задуши с лука, поръсете червения пипер и сипете вода, колкото да се облее месото.

Варете на умерен котлон около 30 минути, след което прибавете картофите с доматеното пюре. Когато заврат заедно, поръсете със подправките.

След като се сварят месото и картофите, по желание можете да добавите и царевица.

Сервирайте ястието топло с допълнение от кисели люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: