Баница бюрек на тиган

01/03/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор30814519651
"Най-вкусната, най-бързата и най-лесната баница за закуста - баница бюрек на тиган "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 719
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с по-голямо дъно разбиваме яйцето с вилица. Добавяме киселото мляко, содичката и оцета. Като шупне, разбъркваме и добавяме щипка сол и олиото (1 и 1/2 с.л. отделяме за подмазването на тигана). Разбъркваме добре яйчената смес.

Сиренето натрошаваме в друга купичка.

На дъното на тиган с незалепващо покритие слагаме мазнината и една цяла кора за баница, като краищата на кората оставих да висят извън стените на тигана.

На единия лист за баница изрязвам краищата, за да се получи кръг колкото диаметъра на тигана. Него оставям настрана, той ще е най-отгоре.

Другият лист накъсвам на големи парчета колкото длан. Всяко парче потапям в яйчената смес и подреждам едно до друго в тигана.

Поръсвам с половината натрошено сирене. Покривам отново с потопени парчета, поръсвам останалото сирене. Прибирам висящите извън стените на тигана краища на първата кора и най-отгоре поставям подготвената отпреди по-голяма кора.

Слагам тигана на умерено силен котлон и в момента, в който се запържи леко, намалявам степента на по-ниска, за да се изпържи бюрекът отвътре.

След около 10-15 мин с помощта на голяма чиния обръщам бюрека и го връщам обратно в тигана. Ако на дъното на тигана няма мазнина, капнете малко преди това.

Оставете още 10 мин на бавен огън да се изпече и от другата страна.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора  Иванова Каменова
Изглежда много апетитно, непременно ще опитам!
1
0
Величка Щърбанова
Много е бърза, лесна и вкусна!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв