Яхния с Ориз и Свинско

04/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114404
"Вадим най-големите купи, защото искаме най-много яхния с ориз и свинско да изядем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 384
  • Преглеждания за месеца390
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г (плешка)
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч. белени
  • вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, както и лука, моркова и чушките.

Сложете олио в тенджера, запържете месото, след което прибавете лука и моркова. Заедно ги задушете, след което сипете виното, дафиновия лист и червения пипер, когато се изпари виното сипете вода.

Месото трябва да е почти сварено, тогава прибавяте измития ориз със подправките и оставяте да къкри на тих огън.

Малко по-късно сипвате доматите и нарязаните чушки, варете до сваряване на ориза.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Арабаджийска
Любимо ястие! Моите чушки не са червени като по рецептата, но и със зелени става страхотно.
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря Таня! И в нашето семейство е любимо ястие. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв