Агнешко печено със зелен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
Агнешко печено със зелен лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
04/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"И като ни каже някой кулинарна класика, веднага се сещаме за агнешко печено със зелен лук"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • джоджен - 1 връзка пресен или 6 стръка
  • червен пипер - 1 с.л
  • бял пипер - щипка на прах
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на големи порции и хубаво го натрийте със червен пипер, сол и олио. Поръсете със нарязан джоджен и оставете така за около 20 минути да се овкуси.

През това време нарежете лука и го сипете във плаке или тава, полейте със малко олио, поръсете с червен, бял пипер и сол.

Отгоре поставете порциите агнешко и сипете вода, но не много (до месото, да не се облива).

Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече в умерена фурна на 180-200 градуса.

Ако желаете, след около час можете да отстраните фолиото и да поръсите с малко ориз, ако не, оставете тавата, покрита с фолиото и само най-накрая запечете за около 5 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: