Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и се запържва в сгрещената мазнина заедно с каймата. Добавя се зеленият фасул и се оставя да се пържи, докато зеленчукът поеме аромата на месото.
Прибавят се подправките и сметаната и пърженето продължава, докато се изпари излишната мазнина.
Тестото се разточва на кора, която се разстила в кръгла намаслена тава, така че да покрива дъното и стените на съда. Излишното тесто се изрязва. Отгоре се изсипва приготвената плънка.
Изрезките разточвате отново на кора с дължина, равна на диаметъра на тавата, в която ще се пече ястието.
Изрязват се тесни дълги ленти, които се кръстосват върху плънката, за да се получи декоративен ефект.
Лентите се намазват с разбит жълтък, към който е добавен малко ким. Ястието се пече в предварително загрята фурна.