Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пита със зелен фасул и кайма

Пита със зелен фасул и кайма

Пита със зелен фасул и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тесто - 1/2 кг готово
  • зелен фасул - 200 г
  • кайма - 400 г
  • течна сметана - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • мазнина
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в сгрещената мазнина заедно с каймата. Добавя се зеленият фасул и се оставя да се пържи, докато зеленчукът поеме аромата на месото.

Прибавят се подправките и сметаната и пърженето продължава, докато се изпари излишната мазнина.

Тестото се разточва на кора, която се разстила в кръгла намаслена тава, така че да покрива дъното и стените на съда. Излишното тесто се изрязва. Отгоре се изсипва приготвената плънка.

Изрезките разточвате отново на кора с дължина, равна на диаметъра на тавата, в която ще се пече ястието.

Изрязват се тесни дълги ленти, които се кръстосват върху плънката, за да се получи декоративен ефект.

Лентите се намазват с разбит жълтък, към който е добавен малко ким. Ястието се пече в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: