Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Къпана пита със сусам

Къпана пита със сусам

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Къпана пита със сусам4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2 бр.
"Не бяхме опитвали къпана пита досега и да си признаем - впечатлени сме. Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • вода - 250 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 40 мл.
  • мая - 15 гр.
  • сол
  • брашно - 1 кг.
  • сусам - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се сипва размитата мая и се прибавят другите продукти.

Замесва се еластично тесто, оформя се на гладка топка и се връзва в тензухена кърпа или торбичка. Слага се в съд с хладка вода. При спускането във водата то пада на дъното, но когато втаса, изплува на повърхността.

Втасалото тесто се разделя на две топки, които се разплескват на пити върху намазана с мазнина тава.

Отгоре питите се намазват с жълтък и се надупчват с вилица на 4 - 5 места.

Пекат се 20 - 25 минути. Поръсваме със сусам.

Опечени, се намокрят с влажна ръка и се завиват в кърпа. Стават много меки и пухкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: