Начин на приготвяне
Първо, приготвяме саксиите, като разтопяваме двата вида шоколад и маслото на водна баня и оставяме малко да се охлади.
Обвиваме купички за суфле с прозрачно фолио. Намазваме фолиото с малко олио. Внимателно сипваме шоколад по стените, като шоколадът трябва да е изстинал добре и бавно да се стича. Помагаме си с малка лъжичка и заглаждаме внимателно стените и дъното. Прибираме в хладилник, като периодично изваждаме и проверяваме дали шоколадът не се е стекъл прекалено, като ако е така, отново оформяме с лъжичка.
За блата разбиваме с миксер яйцата и захарта. Добавяме олиото и киселото мляко и отново разбиваме. Смесваме брашното с бакпулвера, ванилията и какаото и постепенно добавяме към разбитите яйца при постоянно разбиване.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на 200 градуса до готовност. Оставяме изпечения блат да се охлади много добре и от него изрязваме кръгове с чаша. Предварително измерваме и проверяваме дали диаметърът на чашата, с която изрязваме кръговете, е по-малък от диаметъра на формичката, в която сме излели шоколада.
Това може да стане много лесно, като внимателно пъхнем отвора на чашата в отвора на купичката и ако той влиза, значи ни върши работа.
Приготвяме крема, като разбиваме с миксер всички съставки за около 10 минути, за да се получи пухкав маслен крем.
Когато шоколадовите формички са се стегнали много добре, ги изваждаме внимателно от купичките, като издърпваме нагоре прозрачното фолио, а след това го отделяме от шоколада.
Поставяме в шоколадовата саксия едно кръгче блат и намазваме с крем, а отгоре поставяме друго кръгче блат.
За оформянето на ягодовите цветя ни е нужен малък остър нож. Ягодите трябва да са твърди и по-големи. Не е препоръчително да са добре узрели. Започваме от всяка страна на ягодите да правим разрези отгоре-надолу, като по този начин оформяме листенцата на цветята. Продължаваме по този начин да режем и към сърцевината на ягодите. Набождаме всяко готово цвете на клечка за зъби, а след това ги забождаме и в саксиите /в горното кръгче блат/.
Прибираме и държим в хладилник до момента на поднасяне.