Начин на приготвяне
Смесват се всички продукти за тестото, като от яйцето се ползва само белтъкът, жълтъкът ще се ползва накрая за намазване на питките.
Омесва се меко тесто и се оставя да втаса на топло. През това време се приготвя плънката.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва, докато стане стъклен. Добавя се каймата и се бърка, докато и тя се запържи и раздроби.
Добавят се чубрицата, солта и доматено пюре /аз ползвах лютеница/. Всичко хубаво се разбърква и се оставя да се охлади.
От тестото се късат топки, колкото юмрук. Разточват се и в средата се сипва от плънката. Оформят се топки и се нареждат в тава. Аз сложих хартия за печене вместо олио в тавата.
Питките се намазват с останалия жълтък и съвсем малко олио.
Пече се на 200 градуса около 20 мин.
Аз слагам тавата в студена фурна.