Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Домашен Млечен Крем с Грис

Домашен Млечен Крем с Грис

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Домашен Млечен Крем с Грис
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Майсторите по това се познават - правят най-вкусните десерти"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 180 г
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • масло - 20 г
  • малиново сладко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете захарта в млякото и го загрейте леко на котлона.

В отделен съд разтопете маслото на умерен огън и сипете гриса. Бъркайте около 2 минутки, за да се запече/запържи, и налейте млякото, разбивайки с телена бъркалка, за да не се образуват бучки.

Щом кипне, добавете ванилията и бъркайте още две минутки или докато грисът леко набъбне. Тогава веднага отстранете от огъня. Когато изстине, ще се сгъсти още. Винаги може да добавите и още мляко, ако сте прекалили с варенето и се е сгъстило повечко, но това може да направите само докато кремчето е още горещо.

Разсипете в чашки и щом леко поизстине, гарнирайте със сладко от малини и по желание украсете с пресни листа от мента.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Дани,този крем изглежда невероятно. Направо ми потекоха лигите! Непременно ще си го направя!
06.03.2018 19:48
1
1
2
Покажи всички подкоментари