Начин на приготвяне
Сипва се газираната вода в купа. Добавя се бакпулверът и се разбърква.
Добавят се всички останали продукти и се разбърква добре.
Прибавят се 500-550 г брашно, пресято през сито, доомесва се върху плота, оформя се топка, която хубаво се намазнява със олио и се връща отново в купата.
Покрива се с фолио и се слага в хладилник за час.
Изважда се и се правят резки с нож, в случая аз съм направила кръст върху содената питка. Поставя се в плик за печене, завързва се и се поставя в тава.
Цялата тавичка се завива с алуминиево фолио, без да се притискат краищата.
Пече се в предварително загрята фурна 220 °C за 20 минути.
Маха се фолиото и се допича на 180 °C 15-20 минути.
Веднага след опичане питката се изважда и се слага върху решетка, покрива се с кърпа.
Добър апетит!