Скумрия в Плик

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Скумрия в Плик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Скумрия в плик и бутилка бяло вино в чаша - какво повече"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. (всяка по около 350 - 400 г)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр., може и от буркан
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър - 3 - 4 стръка пресен
  • лимонов сок - прясно изцеден от 1/2 лимон
  • лимони - 1/2 бр. нарязан на шайби
  • зехтин - 1/2 к. ч.
  • черен пипер - 1/2 к. л. смлян
  • кимион - 1 к. л. смлян
  • сол - 1 к. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте скумриите. Морковите нарежете на дълги пръчици. Лука и доматите обелете и нарежете на шайби. Обеления чесън нарежете на филийки.

Поръсете отвътре и отвън скумриите със сол, черен пипер и кимион.

Пъхнете в коремчетата им нарязаните на филийки скилидки чесън и по един цял стрък копър (заедно със дръжката).

Полейте с лимоновия сок и малко зехтин отвътре и отвън и оставете да се овкусят за 30 минути.

Нарязаните домати и кромид лук прехвърлете в плика за печене. Поръсете с подправки – сол, черен пипер и кимион и залейте с останалия зехтин.

Завържете плика и пъхнете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете на средна решетка и включен вентилатор за около 35 минути.

Обезкостете изпечените скумрии.

Прехвърлете рибните филета в подходящи чинии за сервиране и гарнирайте със задушените зеленчуци. Украсете по ваш вкус с резени лимон и стръкчета копър.

Бутилка бяло вино е идеалната компания за това вкусно ястие!

Добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: