Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се варят в подсолена вода до готовност. Отделно се сварява морковът и яйцата.
Нарязват се на кубчета кисели краставички, половината морков, а другата част е за украса на щъркела, едното яйце и шунката.
Смесваме в купа отцедени картофи и нарязаните продукти, добавя се майонезата, царевица, 2 стръка пресен лук без перата.
Овкусява се със сол, черен пипер и разбъркваме добре. На дъното на голяма чиния се оформя с лъжица блат като за торта. Отгоре се намазва леко с малко майонеза и поръсваме с настърган кашкавал.
Тортата се огражда с пера пресен лук. От яйцето се оформя щъркел, поръсваме с малки кубчета сварен морков и оставяме на хладно. Вкусно и красиво за празника!