Баница с извара и лапад

09/03/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се нарязва и се задушава в олио. В отделен съд се разбиват яйцата, брашното, млякото със содата и изварата, за да се получи еднородна смес.

Тавата се намазва с олио и върху нея се нареждат 6 кори, като между тях се ръси мазнина.

Слагат се лападът и 3/4 от яйчената плънка. Отгоре се нареждат останалите кори с мазнина помежду им.

Върху тях се разстила останалата част от плънката. Баницата се пече до готовност в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар