Циганска манджа

Циганска манджа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • царевица - 1 ч.ч.
  • грах - 1 ч.ч.
  • гъби - 100 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • нишесте - 1 с.л. натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото, нарязваме го на хапки и го поръсваме с нишестето. Нарязваме морковите на колелца, лука и чушките на ивици.

В тенджера изсипваме олиото и след загряването му запържваме месото.

Вадим и в същата мазнина запържваме последователно лука, морковите, чушките, граха, царевицата и гъбите.

Когато зеленчуците са готови прибавяме и месото като посоляваме, поръсваме с черен пипер и магданоз.

Това ястие наричаме циганска манджа, защото се готви много бързо и лесно и е пъстро - по цигански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не и подхожда името циганска манджа кой етнос ще го одобри
11.01.2022 13:12
1