Пълнен лаврак с гъби

09/03/2018
"Перфектният лаврак е пред вас, остава само да намерите перфектната половинка, с която да го разделите "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 436
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви една много лесна и уникално вкусна рецепта за лаврак!

Почиствате лавраците от вътрешностите, люспите и ги намазвате със сол и черен пипер. Оставяме ги настрана и се заемаме с плънката.

За плънката: Задушаваме в олио нарязаната глава лук, морковите и нарязаните на ситни кубчета гъби. Поръсваме със сол и черен пипер.

След като се задушат зеленчуците напълваме коремчетата на рибките със сместа, като слагаме резен лимон върху всяка риба, както и във всяко коремче заедно с плънката. В тавата, където пекох рибките, за да не стои празна, нарязах 1 морков на колелца.

След като всичко ни е подредено заливаме рибката с 1/2 чаша вино и затваряме отгоре тавата с алуминиево фолио. Аз пекох почти час, на 200 градуса фурна. Към средата на печенето махнах фолиото.

Поднесох порциите с пресен копър!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар