Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Замразен пангасиус на фурна

Замразен пангасиус на фурна

Замразен пангасиус на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Просто слагате във фурната и печете - а вкусът със сигурност ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 пакет (1 кг)
  • печурки - 250 г (малки)
  • галета
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • сол
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете рибните филета да се размразят, измийте и хубаво отцедете от водата. Овкусете ги със сол и черен пипер, оставете да си поемат солта за около 30 минути.

Сложете хартия за печене на тавичката, леко намажете с олио и сложете филетата, които предварително сте поръсили с малко галета (по желание).

Печурките почистете и сложете между пангасиуса, поръсете със малко сол и сложете по парче масло.

Те са идеална гарнитура към печената риба, но можете да замените и с друга гарнитура по ваш вкус.

Печете до златисто във фурната, сервирайте с резен лимон.

Замразеният пангасиус на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: