Пиле с арпа фиде

11/03/2018
"Класика за ценители - любимото ни пиле с арпа фиде "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 721
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Почистете лука и го нарежете на дребно. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете пилешкото месо до побеляване.

Добавете лука и гответе, като разбърквате периодично. Добавете доматеното пюре и разбъркайте.

Добавете доматите и овкусете със сол и черен пипер.

Не прекалявайте със солта, тъй като пармезанът е солен. Намалете котлона и оставете ястието да ври на слаба температура около 15 мин.

Добавете арпа фидето и част от пармезана и разбъркайте. Ако течността е много извряла, добавете малко вода или пилешки бульон.

Изсипете ястието в тава и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 мин.

Към края на готвенето поръсете с остатъка от пармезана. Сервирайте ястието, поръсено с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар