Булгур с лук и домати

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
27/11/2012
"Имаме си нов фаворит сред топлите салати - това зеленчуково-булгурено изкушение за ценители!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 894
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 2 и 1/2 ч.ч., измит и отцеден
  • лук - 5 глави
  • масло - 4 с.л.
  • домати - 2 броя, големи
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете скълцания лук в мазнината и добавете булгура.

Оставете да се готви за 10 минути, като бъркате от време на време.

Добавете доматите, нарязани на кубчета, долейте бульона и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Покрийте съда и гответе на слаб огън за около 30 минути или докато булгурът поеме течността.

Добре объркайте и поднесете булгура с лук и домати топъл.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар