Начин на приготвяне
След като сме почистили бъбреците от лойта и ципите, ги нарязваме на кубчета.
Слагаме ги в тенджера, в която сме прибавили към водата оцет, и варим за около 3 минути.
След като е преминало времето, премахваме, измиваме през течаща вода и оставяме да се отцедят.
На котлона поставяме тиган с мазнина, прибавяме бъбреците, които сме посолили и поръсили с част от черния пипер, бульон-100-150 г,
лука и чесъна, нарязан на дребно.
Добавяме и разреденото с малко вода доматено пюре и след като се изпари водата, поръсваме с брашното.
Предварително си задушаваме лукчетата, кренвиршите и гъбите, половината от виното и поставяме дафиновия лист и останалия черен пипер.
След като омекнат, прибавяме дребно нарязаните магданоз, копър, виното което е останало, захарта и лютивият пипер.
Всичко това задушаваме до готовност.