Домашна селска питка БЕЗ мая

14/03/2018
"От домашното по-вкусно няма, защото се прави с истински продукти, без мая и без консерванти "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 919
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко.

В купа сложете всички продукти и замесете гладко тесто. Оставете да почине 10 мин.

Разточете тестото на питка и го поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Надупчете вилица и оставете да почине 30-40 мин.

Загрейте фурната на 250 градуса и без да намалявате градусите, печете 7-8 мин.

Намалете на 180 градуса и печете до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Петя
Петя
16.03.2018 21:38
Прекрасен вкусов завършек на тази питка й дава поръската от черен кимион(нигела) ,опитайте и вие !:) Освен това той е и много полезен за организма!
1
0
Марияна Петрова Иванова
Обещавам,следващият път да пробвам! :)))
1
0
Krassi11
Krassi11
14.03.2018 15:56
Изглежда много добре.Браво!За да стане така пухкава содената питка се иска майсторлък!
1
0