Начин на приготвяне
Измиваме картофите и моркова. Белим, отново измиваме добре и нарязваме на малки кубчета. Почистваме и нарязваме ситно лука (по-малка глава лук).
Слагаме продуктите в малка тенджерка и наливаме вода да се покрият и 2 см над зеленчуците. Слагаме да се варят и прибавяме зехтин (1-2 ч.л.), куркума, джинджифил, черен пипер, сол и мащерка.
Варим супата, докато всички зеленчуци се сварят и започнат да се възваряват.
При необходимост по време на варене доливаме топла вода. Няколко минути, преди да махнем картофената супа от котлона, прибавяме нарязан ситно зелен магданоз.
Супата е много, много лека и ароматна. Може да поднесем със сок от лимон или натурален ябълков оцет.
Вкусна е както топла, така и охладена. Който предпочита, може да пасира продуктите и да я поднесе като кремсупа.