Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Каракуда на фурна с ароматен доматен сос

Каракуда на фурна с ароматен доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Каракуда на фурна с ароматен доматен сос1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • каракуда - 4 бр. (добре почистени)
  • магданоз - 1 ч.ч. нарязан на ситно
  • За соса
  • лук - 1 глава (ситно нарязан)
  • домати - 1.5 кг обелени (с махнати семена и нарязани на ситно)
  • зехтин - около 60 мл
  • доматена паста - 1.5 ч.л. (разтворена в малко топла вода)
  • чесън - 4 скилидки (нарязани на тънко)
  • моркови - 1 бр. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и запържете ситно нарязания лук. Щом той стане прозрачен, добавете морковите и гответе още 1-2 минути.

Прибавете доматите с доматената паста, солта, пипера и чесъна.

Сложете капак и оставете соса да къкри 20-тина минути. Загрейте фурната на максимум. Намажете рибата със зехтин и я овкусете със сол.

Разстелете половината сос в подходяща тава за печене, подредете рибата отгоре. Залейте с оставащия сос и поръсете със ситно нарязания магданоз.

Печете за 8 минути, обърнете рибата и печете още около 4-5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: