Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Таранка с орехи, зеленчуци и бяло вино

Таранка с орехи, зеленчуци и бяло вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Таранка с орехи, зеленчуци и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • таранка - 1.5 кг
  • девесил - стрък
  • бяло вино - 1 к.л.
  • моркови - 1 голям
  • праз - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода
  • сол
  • Плънка
  • копър
  • лимони - ½ бр.
  • орехи - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тава за печене с половината от олиото. На дъното наредете нарязаните по дължина и на тънко зеленчуци. Сложете и клонката девесил.

Сложете почистената риба, напълнете с лимонови резени, орехи и копър. Полейте с оставащото олио, излейте отстрани виното и малко вода.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, като няколко пъти отваряте, за да заливатe рибата със соса, отделящ се при готвенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: