Начин на приготвяне
Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.
Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.
В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.
Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.
Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали гъбената чорба от огъня, се добавя кравето масло.
Разбърква се добре гъбената чорба и се поднася.
Ако обичаш гъби, опитай непременно и нашата гъбена каша или тази вкусна гъбена крем супа.
Коментари
Аз лично сложих и половин глава лук,риган вместо копър и пет препълнени лъжици брашно
Благодаря за рецептата!
Сложих и лук.