Начин на приготвяне
Ситно нарязания лук и морковът се запържват в предварително загрято олио. Каймата се овкусява със сол, чубрица, кимион и се добавя към лука, за да се запържи и тя.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета, а броколите се накъсват на розички и се слагат в съда за печене. Поръсват се с малко сол и чубрица.
Когато каймата побелее и стане на трохи, се слагат и доматите. Котлонът се намаля и се оставя за 5-6 минути да поври.
Готовата смес се изсипва в съда за печене при останалите неща, разбърква се добре и се пече на 200 градуса за около 30 - 40 минути.
В купа се разбиват яйцето с киселото мляко и една супена лъжица брашно.
Мусаката се вади, залива се с получената смес и се връща да се до пече на 200 градуса на горна фурна за около 10 минути.
Различната Мусака с Картофи и Броколи е готова.