Вкусни Веган Меденки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Вкусни Веган Меденки
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
50

Необходими Продукти

  • тръстикова захар - 1 ч.ч.
  • сироп агаве - 40 мл
  • брашно - 4 ч.ч. + 1/2 ч.ч. при нужда
  • соево мляко - 50 мл.
  • олио - 100 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва соевото мляко и захарта на слаб огън. Бърка се постоянно, за да се разтопи захарта. След като захарта е разтопена, се сваля от котлона.

Прибавя се канелата, сиропа от агаве, содата и олиото. Разбърква се хубаво.

Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа.

Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя за няколко часа в хладилник.

След това тестото се вади от хладилника и се разточва върху набрашнен плот.

От тестото се изрязват меденките във различни форми.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5 - 6 минути на тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: