Пълнен Питомен Заек

17/03/2018
"Питомен или див - важното е да е добре приготвен, а с тази рецепта просто няма как да се объркате "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 419
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 2.5 - 3 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • заешки дробчета
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме заека от вътрешностите и си запазваме дробчетата.

Нарязваме си лука на ситно.

В тиган с олио задушаваме нарязания лук до омекване, като след това добавяме ситно нарязаните дробчета както и ориза.

Разбъркваме добре и прибавяме подправките, нарязания на дребно джоджен, черния пипер и солта.

С готовата плънка си напълваме корема на заека и го зашиваме със здрав конец.

Ако остане от плънката, поставяме около заека.

Поставяме го в дълбока тава и заливаме с водата.

Покриваме с фолио и слагаме във фурната да се пече.

Преди да извадим заека, премахваме фолиото и запичаме за около половин час.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар