Пълнен Питомен Заек

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
564
8
2401
7
17/03/2018
"Питомен или див - важното е да е добре приготвен, а с тази рецепта просто няма как да се объркате "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 650
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 2.5 - 3 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • заешки дробчета
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме заека от вътрешностите и си запазваме дробчетата.

Нарязваме си лука на ситно.

В тиган с олио задушаваме нарязания лук до омекване, като след това добавяме ситно нарязаните дробчета както и ориза.

Разбъркваме добре и прибавяме подправките, нарязания на дребно джоджен, черния пипер и солта.

С готовата плънка си напълваме корема на заека и го зашиваме със здрав конец.

Ако остане от плънката, поставяме около заека.

Поставяме го в дълбока тава и заливаме с водата.

Покриваме с фолио и слагаме във фурната да се пече.

Преди да извадим заека, премахваме фолиото и запичаме за около половин час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар