Начин на приготвяне
В купа размразете спанака, като го поръсите с щипка сол. Все пак бъдете внимателни с количеството на солта, в случай че сиренцето е по-солено!
Добавете при него яйцето, натрошеното сирене и разбъркайте.
В киселото мляко угасете содата с няколко капки оцет и прибавете заедно с олиото и брашното. Объркайте всичко.
Тъй като спанакът е замразен, в него все пак се съдържа вода и ако сместа ви се вижда редичка, добавете още малко брашно. Трябва да е с нормална кексова гъстота.
Изсипете сместта в намаслен сахан или друга подходяща за печене малка тавичка. Отгоре поставете парченца краве масло.
Печете соления кекс в предварително загрята фурна на умерено силна температура до готовност.
Продуктите в рецептата са за една порция и ако желаете по-голяма баничка, увеличете ги.
Мързеливата баничка със спанак и сирене е за онези, които го обичат, но никой освен тях вкъщи не го яде. Подходяща рецепта за почивните лежерни дни.
Добър апетит!
Коментари