Пълнен свински далак

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
19/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 433
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Далаците се измиват и с помощта на остър нож се разрязват надлъжно, но не докрай, а така че да се образува нещо като джоб. Леко се издълбават отвътре.

В тиган с малко олио се задушават нарязаните на дребно лук и морков. След като омекнат, се прибавя издълбаната част от далаците и измитият ориз. Прибавя се една кафена чашка топла вода, а след това плънката се овкусява със сол, черен пипер и сух джоджен.

Плънката се разбърква и се готви, докато оризът поеме водата. Накрая се прибавят счуканите орехи. Далаците се пълнят с получената плънка и се слагат в тава.

Ако има останала плънка, се разпределя около далаците. Наливат се още две кафени чаши вода и ястието се слага да се пече във фурната на 180 градуса.

По време на печенето далаците се обръщат, за да се запекат и от другата страна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар