Много крехък пържен дроб

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
53
420
420
179
1
18/03/2018
"Каква ли е тайната на най-крехкия пържен черен дроб, дали не е записана в точно тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221 608
  • Преглеждания за месеца5765
  • Преглеждания за седмицата597
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • черен дроб - 500 г свински
  • царевично брашно - 100 г фино смляно
  • сол
  • чер пипер - по желание
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опитвала съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено се спича, дори да добавям по малко вода.

Най-сетне открих как да не се получава това.

Нарязва се черният дроб на тънки филийки и хубаво се измива със студена вода. Подсушава се, след което се овкусява със сол и малко черен пипер по желание.

Загрява се олиото и се поставя на умерен котлон.

Всяка филийка се овалва във финото царевично брашно, защото пшеничното бързо прегаря, а царевичното за качамак е по-едро и грубо.

Черният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък.

Вкусен е и топъл, и студен, с гарнитура по избор.

Добър апетит !

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар