Печен овчи бут

Печен овчи бут

19/03/2018
"Само за майстори и мераклии - маринован и изпечен до съвършенство овнешки бут"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 040
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме червено вино и оцет.

Количеството вино, оцет трябва да е равно.

Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол.

Разбъркваме цялата смес много добре.

Със сместа намазваме месото и увиваме с алуминиево фолио, като го оставяме в хладилника за около 5-6 часа.

Когато отминат часовете, развиваме и омазняваме с олио.

Поставяме го във фурната и печем за около час-час и половина.

Когато е готово, вадим заливаме с марината и го нарязваме.

Може да се поднесе с гарнитура от задушени зеленчуци и пресни картофи с копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар