Супа с Ориз и Коприва

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Супа с Ориз и Коприва3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Излезе ли свежата коприва, не пропускайте да сготвите ароматна супа с ориз и коприва"

Необходими Продукти

  • коприва - 4 пълни шепи
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • праз лук - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч. консерва
  • зеленчуков бульон - 2 л
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива под течаща вода и се прехвърля в гевгир да се изцеди. След това се нарязва на ситно.

Кромидия лук, празът и чесънът също се нарязват на ситно. Морковът се обелва и настъргва на едро ренде.

В дълбока тенджера се загрява маслото и олиото и се запържват трите вида лук. Добавят се морковите, копривата и измитият ориз.

След като оризът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и доматеният сок.

Налива се около 2 литра зеленчуков бульон и супата се оставя да ври на намален котлон около половин час.

Накрая копривената супа се овкусява с черен пипер и сол на вкус, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася гореща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

станимира караджова
станимира караджова
Стана уникална
13.02.2020 19:23
1