Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от картофи по френски

Огретен от картофи по френски

Огретен от картофи по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 4 с.л.
  • сушена мащерка - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 250 мл
  • индийско орехче - настъргано
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 100 г настърган кашкавал
  • мазнина - за тавичката за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука от люспите както и чесъна.

Нарязваме и поставяме в тиган, като запържваме до златисто.

Обелените картофи нарязваме на кръгчета.

Готовите запържени лук и чесън поръсваме с брашното, като добавяме прясното мляко и водата при непрекъснато бъркане.

Оставяме така за около 5 минути, за да се сгъсти.

Прибавяме индийското орехче, солта и черния пипер.

Тавичката, която ще поставим картофите, намазваме с мазнина, сипваме от соса и започваме да редим картофи, сос, картофи, сос, докато завършим със соса.

Отгоре поръсваме с пармезана, покриваме с фолио и поставяме във фурната да се пече за около 40 минути.

Когато е готово, премахваме фолиото и запичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йовка Тодорова
Йовка Тодорова
картофи 1 кг
06.03.2019 18:51