Начин на приготвяне
Почистваме лука от люспите както и чесъна.
Нарязваме и поставяме в тиган, като запържваме до златисто.
Обелените картофи нарязваме на кръгчета.
Готовите запържени лук и чесън поръсваме с брашното, като добавяме прясното мляко и водата при непрекъснато бъркане.
Оставяме така за около 5 минути, за да се сгъсти.
Прибавяме индийското орехче, солта и черния пипер.
Тавичката, която ще поставим картофите, намазваме с мазнина, сипваме от соса и започваме да редим картофи, сос, картофи, сос, докато завършим със соса.
Отгоре поръсваме с пармезана, покриваме с фолио и поставяме във фурната да се пече за около 40 минути.
Когато е готово, премахваме фолиото и запичаме.
Коментари